Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Desfasurarea sesiunilor de zbor

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Desfasurarea sesiunilor de zbor la data de Lun Feb 02, 2009 10:08 am

Admin


Admin
3. Desfasurarea sesiunilor de zbor

3.1 Sesiuni de zbor
Pentru desemnarea câstigatorilor Competitiei ZECE, ARCA va organiza sesiuni de zbor, la care trebuie sa participe toate echipele înscrise.

3.2 Data
Începând cu data de 17 iunie 2010. În functie de numarul participantilor, competitia poate dura mai multe zile, dar fara pauza între ele.

3.2 Locatia
Sesiunile de zbor ale Competitiei ZECE se vor desfasura la Râmnicu Vâlcea, în punctul numit Malu Alb.

3.3 Conditii meteo
Sesiunile de zbor nu se vor efectua în cazul în care vântul va depasi 6 m/s, sau alte conditii meteo nefavorabile, precum ploaie, ceata, etc. Directia vântului nu este un criteriu de oprire a sesiunilor de zbor, competitorii trebuind sa efectueze zborurile, indiferent de directia vântului, cu conditia ca acesta sa nu depaseasca 6 m/s.

3.4 Aparate de zbor
Fiecare echipa participanta are dreptul sa foloseasca în cadrul sesiunilor de zbor, maxim doua aparate. Amândoua trebuie sa respecte însa cerintele de constructie specificate de prezentul regulament. Aceste aparate pot fi lansate, în cadrul sesiunilor de zbor, de catre oricare din membrii echipei, exceptând persoana însotitoare.

3.5 Numarul sesiunilor de zbor
Pentru fiecare echipa se vor desfasura trei sesiuni de zbor, la intervale nu mai mici de o ora fiecare. În functie de numarul participantilor acestea se vor desfasura într-o singura zi sau în mai multe zile. Anterior, datei începerii sesiunilor, fiecare echipa va putea executa neoficial câte lansari doreste, pentru a se familiariza cu locul desfasurarii zborurilor.

3.6 Ordinea echipelor la sesiunile de zbor
Fiecare echipa va primi un numar de concurs, prin extragere din urna, în ziua sosirii la locul desfasurarii sesiunilor de zbor. Înaintea fiecarei sesiuni de zbor se va efectua o noua extragere din urna pentru stabilirea ordinii de efectuare a lansarilor.

3.7 Numarul membrilor echipelor la punctul de lansare
La punctul de lansare al aparatului de zbor, fiecare echipa are dreptul sa prezinte un numar de maxim doi membrii însotiti de adult. Persoana însotitoare poate ajuta la pregatirea aparatului de zbor.
3.8 Timp alocat lansarii
Din momentul încheierii zborului aparatului unei echipe, urmatoarea echipa are la dispozitie 2 minute pentru a se prezenta la punctul de lansare. Se va efectua inspectia aparatului, conform punctului 3.11 din regulament. Dupa încheierea inspectiei, echipa mai are la dispozitie înca 1 minut pentru a efectua lansarea.

3.9 Masurarea timpului de zbor
Timpul de zbor se cronometreaza din momentul aruncarii din mâna a aparatului pâna în momentul în care aparatul de zbor a atins prima oara solul. În cazul disparitiei aparatului dupa un obstacol sau din raza vizuala mai mult de 3 sec, cronometrul se opreste, cronometrarea fiind reluata imediat dupa reaparitia aparatului de zbor. În acest caz, timpul masurat înaintea disparitiei se aduna la timpul masurat dupa reaparitie. În cazul în care aparatul nu reapare, timpul de zbor va fi acela înregistrat pâna în momentul disparitiei. Tutorele are dreptul sa supravegheze cronometrarea si trebuie sa semneze pentru validarea timpului scris în foaia de arbitraj.

3.10 Punctarea sesiunilor de zbor
Timpii de zbor ai fiecarei echipe, din cadrul fiecarei sesiuni, se vor aduna. Va rezulta un timp total pentru fiecare echipa. Primele trei echipele care au obtinut cele mai mari valori ale timpilor de zbor vor ocupa primele trei locuri. În caz de egalitate pentru cel putin doua dintre echipele care îsi disputa unul din primele trei locuri, se va executa o noua serie, de câte trei sesiuni de zbor, dar la o diferenta de numai o jumatate de ora între sesiuni. Din nou se va aplica regula însumarii timpilor si a declararii câstigatorului tinându-se cont de cel mai mare timp însumat. O noua situatie de egalitate, va duce la o noua serie de sesiuni de zbor, pâna la obtinerea unei departajari finale.
Rezultatele obtinute dupa fiecare sesiune de zbor, se vor afisa pe un panou, de catre organizatori.

3.11 Inspectia aparatelor de zbor
La momentul sosirii în punctul de desfasurare al sesiunilor de zbor, aparatele echipelor vor fi cântarite, fotografiate, semnate si stampilate. Pentru fiecare sesiune de zbor, echipele vor folosi numai aparatele de zbor care au fost validate. Între sesiunile de zbor sunt permise orice reparatii si modificari de centraj, fara a aduce însa aparatului modificari de forma si structura care sa îmbunatateasca caracteristicile aerodinamice. În urma reparatiilor si a modificarilor de centraj, trebuie ca aparatele de zbor sa nu sufere o reducere sau o crestere de greutate mai mare de 10%. Aparatele vor fi verificate înaintea fiecarei sesiuni de zbor.

3.12 Declararea câstigatorilor
Declararea câstigatorilor primelor trei pozitii se va face la cel mult 4 ore de la încheierea sesiunilor de zbor. Membrii juriului îsi rezerva dreptul de a inspecta în detaliu structura aparatelor câstigatoare, prin sectionare, dupa sesiunile de zbor, pentru a se asigura ca toate cerintele competitiei ZECE au fost respectate.

3.13 Deplasarea si cazarea
Fiecare competitor se va deplasa si se va caza prin mijloace financiare proprii în locatia desfasurarii sesiunilor de zbor. ARCA va oferi competitorilor informatii privind deplasarea si posibilitatile de cazare locale.

Vezi profilul utilizatorului http://competitiazece.wikiforum.ro

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum