Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Obiectivul premiului

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Obiectivul premiului la data de Lun Feb 02, 2009 10:09 am

Admin


Admin
1.1 Obiectivul premiului
Aurel Vlaicu s-a nascut la data de 6 noiembrie 1882 în comuna Bintinti, din judetul Hunedoara. A urmat studiile liceale la Sibiu, iar pe cele universitare în Ungaria si Germania, obtinând diploma de inginer. În 1908 se întoarce în comuna natala unde, dupa eforturi financiare deosebite personale si ale familiei, construieste un planor cu care reuseste sa efectueze mai multe zboruri. Un an mai târziu se muta la Bucuresti, unde reuseste finalizarea constructiei aeroplanului Vlaicu I, cu care efectueaza, la data de 17 iunie 1910, primul zbor cu un avion românesc construit integral în tara. Pentru comemorarea evenimentului, aceasta data a devenit ziua Aviatiei Române. La data de 13 septembrie 1913 a încearcat sa realizeze un zbor peste Muntii Carpati. Încercarea sa temerara avea sa se încheie însa tragic, avionul prabusindu-se în apropiere de Câmpina.
Aurel Vlaicu este primul proiectant, constructor si pilot român de avioane pe care le-a realizat si cu care a zburat în tara si un pionier al aviatiei mondiale.
Competitia ZECE pune pret pe dorinta de a învata, de a realiza efort fizic si de a genera creativitate. Cei care vor face aceste lucruri vor deveni modele pentru cei din jur, iar cel mai bun va fi recompensat.
Reformele esuate din învatamânt, problemele din familiile românesti generate de saracie, influenta discutabila a mass-media din ultimii 20 de ani, au dus la scaderea substantiala a nivelului de pregatire a tinerilor, precum si la diminuarea dorintei acestora de a învata. Ca o consecinta, deja traversam o criza morala acuta. Aceasta nu va putea fi depasita decât prin educatie. Dorim sa demonstram tinerilor ca, câstigul financiar poate fi obtinut si altfel decât prin formele cel mai des întâlnite în România, acelea care se sprijina pe non-valoare.
Asociatia Româna pentru Cosmonautica si Aeronautica – ARCA urmareste prin initierea acestei competitii sa atinga doua obiective:
- Sa transmita urmatorul semnal tinerilor: indiferent de patura sociala de care apartin si de statutul social, doar învatamântul le poate oferi succes real! ZECE doreste sa trimita tinerii români în biblioteci, sa amplifice legaturile de familie având drept tematica educatia, sa învete tinerii sa îsi asume responsabilitati, sa ia decizii, sa devina modele pentru cei din jur, toate acestea având ca ultim rezultat, o rasplata substantiala, în valoare de 10.000 €, pentru efortul de a învata.
- Sa contribuie la comemorarea centenarului zborului realizat de Aurel Vlaicu în România la 17 iunie 1910.
ARCA va folosi pe scara larga tehnologiile media pentru informarea extensiva a publicului despre desfasurarea acestei competitii, expunerea mass-media urmând a fi fara precedent pentru competitiile adresate persoanelor sub 18 ani.

Vezi profilul utilizatorului http://competitiazece.wikiforum.ro

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum